werkwijze

Ontwerpen bestaat bij de kunst samen te werken, met andere architecten, bouwkundigen, technici en andere betrokkenen. Bij bureau Bonnema waren we gewend ontwerpopgaven in teams op te pakken. In deze teams waren verschillende kundigheden verzameld. Afhankelijk van de vraag werden de teams samengesteld en aangepast. Binnen het team was één persoon verantwoordelijk voor het eindproduct en dus ook voor het verwerken van ieders inbreng in één samenhangend ontwerp.

Deze werkwijze heb ik tot de dag van vandaag aangehouden. Samen weten we meer dan alleen. Als ieder elkaar op zijn / haar expertise waardeert en de ruimte geeft, dan ontstaan de beste resultaten. Bij veel van mijn ontwerpen zijn meerdere vormgevers betrokken geweest. Zo ver mij bekend, noem ik graag de namen van deze ontwerpers, ere wie ere toekomt!

Naarmate ik meer ervaring kreeg, ben ik ook begonnen mijn kennis en ervaring te delen met jongere vakgenoten, o.a. via “het Experiment” , de voorloper van de begeleiding van de eerste praktijkjaren van pas afgestudeerde architecten.

Sinds ik in het onderwijs actief ben geworden heb ik hier tevens mijn beroep van gemaakt. Mijn ervaring is dat door kennis te delen deze zich vermenigvuldigd. Dat geldt ook voor het werk in mijn architectenpraktijk, voor BNA Onderzoek en mijn promotieonderzoek.

In 2011 ben ik als zelfstandig architect gestart met een eigen bureau. Een bescheiden selectie van dit werk zal binnenkort op deze website te zien zijn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>