Tramdijk Lemmer

Ontwerp en uitwerking tijdens mijn dienstverband bij Architecten aan de Maas.

Gewonnen Design&Build competitie met Aannemingsbedrijf de Haan uit Garyp.

Het betreft hier twee onder een kap woningen met een hoog ambitieniveau op gebied van duurzaamheid.

vogelvlucht

 

MAATSCHAPPELIJK DUURZAAM – De woningen voldoen aan Woonkeur, waarmee ze levensloopbestendig zijn. Met een lichamelijke beperking kunnen mensen blijven wonen in hun vertrouwde omgeving.

perspectief 4

MATERIAALTECHNISCH DUURZAAM – Door rekening te houden met standaard maten van bouwproducten is het restafval sterk beperkt evenals de bouwkosten per m².

perspectief 5

ECOLOGISCH DUURZAAM – Erfafscheidingen naar de fietsroute zijn ontworpen als korven gevuld met het plaatselijk steenachtige bouwafval. Klimplanten bedekken op termijn deze korven.

Hemelwater wordt zo veel mogelijk in het gebied zelf opgevangen in verlaagde terreingedeelten. Samen met de zorgvuldige  boomplanting ontstaat een rijke ecologische woonomgeving

Platte daken kunnen worden bedekt met mossedum. Hierdoor stroomt hemelwater minder snel van het dak en warmt het platte dak ‘s zomers minder snel op. Ook is dit verrijkend voor de ecologie.

ENERGETISCH DUURZAAM. – De woningen zijn zeer goed geïsoleerd. Een warmtepomp voorziet in de beperkte warmtevraag. Plaatsing van PV cellen is optioneel.

werkzaamheden:

  • ontwerp
  • visualisatie

betrokken partijen

  • G de Haan & Zn te Garyp
  • Architecten aan de Maas te Maastricht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>