Brede School Westereen

Dit ontwerp is gemaakt met – en voor – Adema Architecten te Dokkum in het kader van de architectenselectie.Adema Architecten was hierbij penvoerder.

vogelvlucht

Bij dit ontwerp hebben de diverse gebruikers een eigen, herkenbare plek in het gebouw gekregen. Deze gebieden zijn afzonderlijk te gebruiken en af te sluiten. Door de slimme schakeling wordt dubbelgebruik en medegebruik mogelijk zonder verlies van regie over de eigen ruimte.

begane grond verdieping

De scholen zijn op eenduidige wijze langs de bibliotheek, de centrale ruimte en het kindcentrum geplaatst. Door deze structuur is kennen beide scholen een compleet eigen gezicht, is een zeer optimale verbinding met alle functies gerealiseerd en is een zeer eenvoudig bouwsysteem mogelijk.

Door de flexibele lineaire structuur is het tevens goed mogelijk om een eventuele  uitbreiding en/of herbestemming te realiseren.

entree

Entree aan de voorzijde, de hoofdontsluiting van de Brede School

patio

De patio, door de gunstige ligging goed te gebruiken als openluchtschool.

achterzijde

De rustige achterzijde met toegangen van het Kindcentrum.

werkzaamheden:

  • visie- en conceptontwikkeling
  • ontwerpwerkzaamheden

betrokken partijen:

  • Adema Architecten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>