terugblik op studiemiddag “Scholen voor het Noorderland”

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag, waarbij jonge architecten hun visies voor konden leggen aan een volle zaal met bestuurders, huisvestingsadviseurs en vakgenoten.

De discussie die volgde maakte duidelijk dat verbeelding het vraagstuk bespreekbaar maakt, meer dan lijvige rapporten vol tekst en statistiek. Niet dat die niet nodig zijn, het voorwerk van de Stichting Scholenbouwmeester bleek een vruchtbare basis om verder te bouwen. Met een degelijk onderzoek naar de feiten is het fenomeen Krimp onomstotelijk bewezen, een realiteit waar we in krimpgebieden mee zullen moeten leren leven. De verbeelding van de mogelijkheden geeft zicht op kwaliteiten die je met Krimp kan bereiken. Dat is een totaal andere houding dan verkrampt krimp tegen te willen houden……..

Verslagen en achtergrondinformatie zijn te vinden op de website van BNA Onderzoek en van Ruimte OK.

www.bna-onderzoek.nl/project.php?id=60

www.ruimte-ok.nl/content/terugblik-studiemiddag-scholen-krimpregios-0

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>